SSRK SKELLEFTEÅ
SSRK Skellefteå/I.Björne
Retrievern används traditionellt som apportör vid fågeljakt. Hunden ska under skyttet vara stadig och uppmärksam vid förarens sida och lugnt invänta kommando för att sedan snabbt lokalisera det skjutna viltet och effektivt apportera det till föraren. Av en retriever krävs med andra ord att den ska kunna växla mellan koncentrerat lugn och snabb aktion när t.ex. en skadeskjuten fågel ska apporteras. Det här kräver en samarbetsvillig, fokuserad hund och en tydlig förare, ett lagarbete som är en förutsättning för att en skadad fågel inte ska behöva lida i onödan. Under årens lopp har aveln av retriever inriktats på de egenskaper som krävs av en effektiv apportör på fågel och småvilt. Dit hör bl.a. samarbetsvilja, koncentrationsförmåga och arbetslust. Det är just dessa egenskaper som idag gör retrievern så populär som jakthund, familjehund och som tjänstehund för en rad olika uppgifter. Och det är samma egenskaper som gör att en retriever måste få arbeta för att må bra. Texten lånad från SSRK´s hemsida.
Anmälningsavgifter A-prov max 850 kr A-prov 2 dagar max 1200 kr Praktiskt prov max 950 kr B-prov, nkl, ökl, ekl max 600 kr C-prov max 500 kr För att få starta i ekl på B-prov, ska hunden först vara officiellt utställd eller exteriörbedömd. Detta gäller inte utlandsägda hundar.
Retrieverjaktprov B
Anmälningsavgifter Nkl, ökl, ekl max 600 kr Praktiskt jaktprov max 900 kr
PLANERADE JAKTPROV i våra sektioner kan du se HÄR
Copyright SSRK Skellefteå /Ingrid Björne
SSRK SKELLEFTEÅ
Retrievern används traditionellt som apportör vid fågeljakt. Hunden ska under skyttet vara stadig och uppmärksam vid förarens sida och lugnt invänta kommando för att sedan snabbt lokalisera det skjutna viltet och effektivt apportera det till föraren. Texten lånad från SSRK´s hemsida.
Retrieverjaktprov B
PLANERADE JAKTPROV i våra sektioner kan du se HÄR
2024